65. den

Prázdniny už skoro končí, ale dneska jsme měli ještě sraz s naší koordinátorkou v Bletchley

Do Bletchley (řekla bych, že je to část Milton Keynes nebo je to přilehlé městečko) jsme dojeli autobusem a vlakem. Pak jsme se sešli s ostatními a vydali se do Bletchley Park. Není to park jako park, je to oblast, kde za druhé války žili lidé, kteří luštili (a rozluštili) kód Enigma.

Rozprchli jsme se po parku, abychom si mohli všechno prohlédnout. Já jsem šla s Estonkou a její německou host sister a Italku jsem zanechala někde ve společnosti dalších Italů.

V celém areálu je spousta výstav a mraky informací o veškerém dění. Nejsem úplně nadšenec do muzeí, takže po třech hodinách mě to už přestávalo bavit (ale myslím, že dobrý výkon:D). Když jsem úsek výstavy prošla už třikrát, každé video zhlédla několikrát, tak holky byly teprve v polovině. Tak jsem se s nimi rozloučila a vydala se nazpátek domů.

Jelikož jsem si tenhle týden koupila týdenní jízdenku na autobusy, tak jsem ji chtěla ještě využít a vrátit se domů autobusem. Ještě předtím jsem za mírně deštivého počasí došla do nedalekého Lidlu, abych si koupila něco k obědu. Mamka byla zvědavá, jestli to tam vypadá jako u nás, tak jsem jí to potvrdila, jen že tam prodávají více polotovarů. Pak už jsem tedy došla na autobus, u nákupního centra jsem přestoupila na další, a tak se dostala domů.

Celý den jsme večer zakončili ohňostrojem. Nevím, proč zrovna byl zrovna dnes, ale je to tady asi zvykem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top