![67. den 67. den](https://julka.chleboun.cz/wp-content/uploads/2019/11/IMG_20191104_170134-960x540.jpg)
67. den
To, že anglická kuchyně nebo spíše místní styl vaření je takové „rychle a snadno“, už všichni dávno víme. A to, že italská kuchyně je plná těstovin, a tak je to i jednoduché k uvaření, je nám taky známo. A to, že když Italka řekla, že bude vařit lasagne k večeři, mi přišlo úplně normální. Prostě stačí nakoupit mleté maso, rajčatový protlak, mléko na bešamel a nějaké ty lasagne (těstoviny). Ejhle, takhle se to nestalo. Sice všechny suroviny byly italské a maminkou z Itálie poslané, ale všechny byly připravené a konzervované. Postup vaření spočíval v tom, že jsme maso i bešamel musely vykydnout do misek a potom všechno jen navrstvit na sebe do pekáče. A ještě jsem zapomněla na sýr.
Tím ale vaření skončilo, lasagne jsme daly do trouby a bylo hotovo. Upřímně, žasla jsem. Lasagne jsou tak jednoduché jídlo a takhle je to ještě jednodušší. A taky mě dostal komentář naší host mum, že konzervované maso je dobrý nápad, že nemusíš do obchodu pro maso…
Z Česka jsem zvyklá, že se snažíme používat jak už domácí suroviny, tak hlavně čerstvé, a ne nějaké předpřipravené z obchodu. V tom mě dnešní večeře trochu zklamala, ale jinak to bylo výborné. Italský sýr tomu přidal jinou chuť, než mají mé české lasagne.
![](https://julka.chleboun.cz/wp-content/uploads/2019/11/img_20191104_170524541290232.jpg)
Jinak dnešní den byl prvním dnem ve škole po týdenních prázdninách, takže to byla zase změna na normální režim. Taky jsem dneska ve škole dostala A z testu z matematiky a bodové hodnocení jedné mé eseje na mediální výchovu bylo 9/15.
A taky jsem dneska stihla obvolat babičky a dědy a sdělit všechny novinky po zatím dvou měsících tady.