103. den

Dneska byl super den. Sice jsem včera úplně zapomněla, že mám dneska svátek, ale kdo se mi má taky divit, když tady svátky neslaví. Dokonce ani v Itálii.

Ráno raníčko panna vstala, učebnice v uzel si zavázala a v nepříznivém počasí vyrazila do školy. První hodinu jsme psali opakovací test ze všech kapitol probraných za tento rok, a dokonce jsem vše stihla vypočítat. Pak uběhly ještě další dvě hodiny, o volné hodině jsem něco málo zase nakreslila a po tutorialu domů.

Sice jsem skončila ve škole něco málo po jedné, ale stejně jsem domů pospíšila. Dneska jsem se totiž konečně dokopala k tomu vypravit se na další předvánoční nákupy. Dokonce i počasí ale stálo proti mně, foukalo a pršelo, když jsem šla na autobus. Pak jsem ale zalezla do nákupního centra a mohla jsem sundat šálu.

Vlastně nevím, kolik času jsem tam strávila, ale bylo to až až. Nakoupila jsem skoro všechno, co jsem potřebovala, tak jsem z toho byla nadšená, taky jsem nakoupila to, co jsem nepotřebovala, tak jsem byla ještě nadšenější. Bohužel jsem dneska měla i argument, že mám svátek, tak si můžu udělat radost… abych ale spočítala tu svoji „radost“, tak mě stála trochu přes dva tisíce. Ups. Ale abych obhájila své nakupování, tak z toho vzešel ještě malý dárek pro nejstaršího bráchu, tři mini dárky pro Italku, svetr, džínová bunda na léto, zubní kartáček, mašličky a stužky na dárky, pytlíky na polevu na perníčky, dva čokoládové adventní kalendáře a taky sešit na recepty. Takže myslím, že dnešní nákupy byli úspěšné, a dokonce jsem ani neumřela vyčerpáním či zoufalostí.

Doma na mě čekalo další překvapení aneb balíček od rodičů. Dorazil už za šest dnů a krásně na můj svátek. Takže jsem si mohla rozbalit jeden z mnoha dárků, kterým byla asi pětiset stránková kuchařka. Takže se moje místní anglická rodinka může těšit na další moje vyváření nebo spíš pečení.

Náš pokoj tak po celém dnešku vypadal, jako by byly předčasné Vánoce.

Podtrženo, sečteno, sice tu neslaví svátky (jmeniny) jako u nás, ale dnešek jsem si užila i tak a každý den skrývá něco nového.

A ještě příkládám vánoční výzdobu u jednoho z domů v naší ulici, ten Santa se dokonce i hýbal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top