70. den

Dneska je to takové krásné číslo a byl to i krásný, celkem přelomový, den. Dneska jsem se totiž rozhodla, že ve svém šatníku zahajuji zimu. Dlouho jsem váhala, jestli už začít nosit zimní kabát, jestli později nebudou ještě větší mrazy, a taky, když vidíte Angličany jen v mikinách, holky bez punčocháčů a běžce v tílku a kraťasech, tak si v zimní kabátě, tesknící po šále, připadáte jako byste spadli z višně.

Ale jelikož teploty tento týden poklesly a včera ráno byly jen tři stupně celsia, tak jsem konečně vyndala ze skříně svůj, ještě pořád zavakuovaný, kabát.

Musím říci, že jsem si pocit tepla užívala, taky byl kabát od loňského nošení v čistírně, takže je jako nový. A dokonce je tenhle kabát koupený v Anglii. Když jsme byli před pár lety v Londýně, tak nám zbývaly poslední libry, které už jsme nechtěli vézt domů, tak jsem je utratili za můj kabát.

Tak tohle byli tři odstavce opěvující můj kabát a teď ke zbytku dne 😀

Škola byla dneska celkem nabitá, ale také rychle utekla. Na hodině výtvarky panovala povídací atmosféra a učitelka se rozpovídala o výletech. Už jsme s výtvarnou třídou byli v Birminghamu a pak se ještě pořádají další menší výlety, ale jednou ročně je prý větší výlet. A tenhle rok se jede… to neuhádnete! Do Prahy!

Takže jsme si povídali o nějakých místech, taky mi učitelka ukazovala fotky z dřívějšího výletu do Prahy a ptala se na nějaké tipy. Taky když mi ukázala Petřínskou rozhlednu, tak jsem se nezapomněla podělit, že tam běháme na tělocviku.

No a teď mi zbývá se rozmyslet, jestli taky pojedu. Výlet proběhne někdy v dubnu, takže je ještě spoustu času, ale nevím, jak se rozhodnout. Kdybych jela, tak bych jim mohla ukázat ne úplně turistická místa po Praze, taky bych mohla překládat, mohla bych se sejít s rodinou a kamarádkami, mohla bych si část věcí odvézt domů (například můj zimní kabát po konci zimy:D). Ale na druhou stranu bychom museli platit letenky tam a zpět a za dva měsíce zase tam, taky by bylo zbytečné platit za hotel, když máme v Praze byt, taky by se mi nemuselo chtít zpátky a kdybych se přece ještě sem vrátila, tak by se mi asi víc stýskalo… No, prostě nevím, jestli se z toho radovat nebo naopak.

A ještě jsem k mé změně šatníku chtěla přidat, že večer mě chytla uklízecí nálada, takže jsem si přerovnala věci ve skříni a letní oblečení složila a schovala do kufru pod postel, takže takhle jsem si dneska zahájila zimní období. A pak jsme si ještě s host mum trochu postěžovaly na vánoční motivy na kelímcích v kavárnách…

A ještě dnešní „zdravá, bio a veganská“ večeře z KFC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top