56. den

Dnešní den byl podle mě celkem zajímavý, a tak si i zaslouží příspěvek. Dny tu ubíhají jako voda a já už si přestávám pamatovat, kolikátý den tady vlastně jsem, ale když to teď spočítám, tak to je už 56. dní.

Dneska jsem byla hrozně šťastná na hodině matematiky, protože mě učitelka ohromně chválila, že mi ta matematika jde, že dobře uvažuju a že mám přehledné a srozumitelné zápisy a postupy. Taková pochvala vždycky potěší. Pak se mě taky ptala, jestli jsme už tahle témata dělali, tak jsem říkala, že jen něco, a pak jsem se snažila vysvětlit český vzdělávací systém, kde vlastně není žádná větší zkouška až do maturity. Tady to mají rozdělené na GSCE a A level. GSCE jsou velké zkoušky po 11. ročníku a potom na sixth form se vyučuje tzv. A level, který po dvou letech také uzavírají nějaké větší zkoušky.

Na hodině media studies mě učitelka překvapila, když (poměrně nesrozumitelně) vyslovila, že její nejoblíbenější hudební interpret je Dvořák. Ptala se, jestli ho známe, tak jsem kývala hlavou a ona přitakala, že je jasné, že já ho musím znát. Vždycky to trochu potěší, když uslyším něco o mé rodné zemi a taky mě to hodně překvapilo.

Večer jsme skoro dvě hodiny hráli karty – já, Italka, Němec a host mum – a zítra už Němec odjíždí, tak to bylo trochu takové rozloučení a moc jsme se nasmáli… 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top