41. den

Dnešek jsem se rozhodla zasvětit učení se na nadcházející zítřejší test z matematiky, ale jak to tak bývá, ne vždycky dodržím, co si předsevezmu (strašný tvar, ale mělo by to být správně).

Ve škole jsme se poprvé trochu vyřádili na výtvarce koláží a malováním na A1, na matematiku jsem asi poprvé dorazila včas (hodiny ve středu máme po výtvarce, a navíc v úplně odděleném bloku, takže pokaždé nestíhám), potom jsem si ve tříhodinové pauze dodělala pár věcí, na media studies jsem si procvičila psaní v angličtině a práci s Google překladačem a potom jsem si rozbila displej na mobilu.

Takže i ve škole se toho stalo dost, ale stejně ten den ještě neskončil…

Jak už jsem řekla (napsala), zítra mě čeká test z matematiky, a probíráme coordinate geometry (v češtině asi koordinační geometrie?) a celkem se v tom utápím. Tak jsem se rozhodla, že si celou kapitolu projdu doma a v klidu. Když se Italka vrátila z nehtového studia, do kterého, jak mi slíbila, příště půjdeme společně, tak říkala, že zítra také píše tento test. Tak jsme si na to sedly společně, ale pro mě to nebylo moc přínosné, jelikož jsme udělaly jen základní příklady a ještě jsem jí toho musela hodně vysvětlovat a to, co jsem já nebyla schopná vypočítat, byla pro ní jiná dimenze.

Takže jsem trápením se s matikou ukončila a trochu jsme se s Italkou rozpovídaly. Tak jsme zvládly probrat rodinné dovolené, trable na cestách, možnosti, jak poslat domů nějaké věci, ukázaly jsme si přes google mapy, kde bydlíme, popovídaly jsme si o nepořádku v našich pokojích a o tom, jak se tady snažíme udržovat čistotu, taky že není zvykla sdílet s někým pokoj, pak trochu téma škola, odkud jsme se nějak dostaly i ke společenskému životu v Česku a v Itálii, taky jsme si sdělily své zkušenosti s alkoholem a dobraly se až k sobotním párty v Itálii.

Bylo to zajímavé a hezky jsme si popovídaly, i když popisování některých situací bylo dosti krkolomné, ale jelikož jsme na tom s angličtinou stejně, tak jsme si nějak porozuměly. Jsem ráda, že jsem tady zrovna s ní a že si takhle rozumíme a že tu nemám někoho, s kým bych se vůbec nebavila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top