119. den

119. den aneb den 118., protože jsem včera už neměla čas, náladu, a hlavně energii na příspěvek, ale místní Vánoce se bez okomentování rozhodně nemůžou obejít.

Včera ráno jsem se vyhrabala z postele a šli jsme se podívat, co nám Santa neboli Father Christmas (žádný Ježíšek). Potom jsem si k snídani dala pár kousků perníku, takže jsem se cítila jako doma. Pak následovala ještě společná snídaně což byli míchaná vajíčka s kousky lososa, tak, jelikož nejím vajíčka, jsem si dala jen toho lososa a ještě párečky. Po snídani jsme se konečně pustili do rozbalování dárků, které na nás pod stromkem už pár dní čekali. Nejvíce mě překvapil obrovský piknikový koš, který poslali rodiče, ale na jméno naší host mum, abych já nic netušila. I ze všech ostatních dárků jsem byla nadšená a ostatní stejně tak.

Pár dárků jsme si ještě nechali na později a šli vyzkoušet, co jsme dostali. Hlavně jsme zkoušeli drony, které kluci dostali, a taky spoustu dalších her.

Pak se rodinka vydala na hřbitov, tak jsme se s Italkou dočkaly chvilky ticha a poklidu, tak jsem si pustila nějaký vánoční film. Taky jsme se trochu hodily do gala, abychom nebyly jen v teplákách. Pak už se všichni vrátili, host mum začala vařit, my jsme poklidili obývák a taky rozbalili zbytek dárků.

Večeře nebo spíše pozdní oběd byl hotov už kolem třetí hodiny. Posháněli jsme chybějící židle, ustrojili sváteční tabuli a usadili se všichni ke stole. Hlavním jídlem byl krocan, ale k němu přišlo ještě spoustu zeleniny, tři přílohy a různé omáčky. A takhle nějak tedy vypadala naše sváteční „večeře“ tady v Anglii:

Po obědo-večeři jsme si zahráli jednu z nových her a to, že si na hlavu dáte takovou čelenku a do ní kartu, takže všichni ostatní vidí, co jste a vy ne, tak se musíte ptát na různé otázky a uhádnout věc, zvíře nebo jídlo, co máte na hlavě. A taky jsme ještě ochutnali italské panettone, což bych přirovnala k něčemu jako je naše vánočka, jen je to sladší a také s kandovaným ovocem, trochu něco mezi českou vánočkou a německou štolou.

Pak už byla taková volná zábava, takže jsme koukali na vánoční filmy, taky se strhla bitka s pistolemi Nerf a zase jsme hráli karty. Taky jsme se dost rozpovídali s Italkou a nejstarším bráchou, tak to byl zábavný večer. Někdy před půlnocí, kdy už se mi oči zavírali a nemohla jsem neusnout, jsme se všichni rozešli do postelí, abychom si dopřáli zaslouženého spánku.

Dneska ráno jsem se vyspinkala až do desíti a stejně se nic moc nedělo a neděje, jen jsme zašli do obchodu, jelikož došel olej a taky jsme si s Italkou pověsily do pokoje nová světýlka, sice už je po Vánocích, ale alespoň to vypadá trochu útulněji.

A takové tedy byli moje letošní Vánoce tady v Anglii, neočekávala jsem moc, takže jsem byla nakonec příjemně překvapená, ale stejně preferuji naše české Vánoce a všechny tradice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top