99. den

Tak dneska už 99. den! To znamená 33 procent a taky je to krásné číslo, nejvyšší dvojciferné. Vtipná věc, co se stala, bylo, že jsem to řekla Italce a ona zareagovala: tommorow it’s gonna be two thousand! (Zítra to budou dva tisíce!) Pak se opravila na jeden tisíc a pak jí došlo že jen stovka. Takže taková zmatenost a pomíchání anglických slovíček, ale všechny okolo to pobavilo.

Ráno jsem doslova vyskočila z postele a vrhla se do dnešního dne. Venku poprchávalo a přestože jsem měla první hodinu volnou, tak jsem šla do školy, čekal mě totiž opravný test z matematiky, abych si vylepšila to E. Test byl úplně stejný jako ten předešlý, takže jsem ho zvládla asi za polovic času a věřím, že i na lepší známku.

Pak mě čekala ještě výtvarka a další dvě hodiny matematiky. Po obědě jsme se dva nejstarší ročníky sešli v divadle, kde už seděli čtyři lokální političtí kandidáti za Green Party, Labour, Conzervatives a Liberal Democracy. Poslední páteční hodinu jsme tak věnovali politice vzhledem k blížícím se volbám. Většina spolužáků ještě volit nemůže, ale všechny nás to brzy čeká.

Já osobně se moc v politice, natož v britské, neorientuju, takže jsem se snažila poslouchat a taky rozumět. Na druhou stranu to můžu porovnávat s děním u nás. Představovala jsem si naše vesnické politiky, kterých je na úřadě asi sedm, a taky se řešili bezdomovci v Milton Keynes, tak jsem uvažovala, jestli taky máme nějaké bezdomovce ve vesnici 😀

Potom už nás propustili domů a ještě jsem se potkala s jednou spolužačkou, která prý při tom usnula.

Pořád jsem v kreslícím presu, takže kreslím co se dá, takže odpoledne jsem strávila nad 33. portrétem a taky úkolem z matematiky.

Zítra nás čeká výlet do Londýna, kde máme sraz s naší koordinátorkou, tak šupky dupky do postýlky!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top